Dansen - Het sexspeeltje van Campina

Ik houd enorm van dansen. Als kind danste ik op de tenen van mijn moeder. Met die kromme tenen die ze af en toe van mij kreeg, was dat soms een uitdaging voor haar. Dansen is op deze (natuurlijke) manier een belangrijk en tevens onmisbaar onderdeel van mijn leven geworden. Als ik dans, voel ik ook een enorm geluk en vrijheid. De sensatie en het plezier van dansen kan niet omschreven worden en wordt alleen begrepen door mensen die ook dansen.

Als ik verdrietig ben, kan het enorm ontlastend zijn om een drama stuk op de piano te spelen. Maar, ook om te dansen op een dramatisch nummer bijvoorbeeld. Dansen heeft dus bijna een therapeutische werking. Nu ben ik gaan onderzoeken wat er bekend is over de neurologische en fysiologische effecten van dansen. En ik kwam tot verrassende ontdekkingen die ik graag met je wil delen.

Alzheimer kennen we niet

Dansen is een uitstekende geheugentrainer. Door de choreografie gebruik je zeer actief je hersenen. Een recente studie in the New England Journal of Medicine laat zelfs zien dat dansen een uitstekende remedie is om Alzheimer en andere soortgelijke ziektes te pareren. Dit laatste vind ik nogal wat.

De perfecte workout

Dansen is leuk. Tijdens een workshop, lesje of avondje uit ben je zo enkele uren aan het dansen. Dit bevordert je conditie en spieren op een plezierige manier. Je traint zonder dat je het zelf door hebt. Let wel, alcohol vertraagt je metabolisme. Dus als je er een biertje bij drinkt, is je workout wel minder effectief. Maar, dat geldt voor elke workout. Je drinkt immers geen Bacardi-cola terwijl je in de sportschool op de loopband staat.

Meer seks en minder stress

Een Duitse psychologe heeft ontdekt dat je tijdens het dansen de hormoon cortisol, dat stress veroorzaakt, afneemt. Daarnaast neemt de hoeveelheid testosteron toe. En testosteron verhoogt de sekslust. Je wordt dus niet alleen aantrekkelijker op de dansvloer met je soepele bewegingen, je kan het daarna nog eventueel afmaken.

Een rijker leven

Muziek en dans komen voort uit culturen. Door open te staan voor andere muzieksoorten kom je snel in aanraking met andere mensen, culturen en gewoontes. Iets wat een absolute verrijking is voor je leven. Om me heen zie ik plattelandsmeisjes opeens Bachata dansen. Kort daarna zag ik Facebookfoto’s van exotische vakanties en restaurants in Nederland. Iets wat zij daarvoor niet kenden.

Dansen is de Campina in C#

De laterale bewegingen die je tijdens het dansen maakt, versterken je kuitbeen, scheenbeen en dijbeenbot. Oudere mensen die met regelmatig een dansje doen hebben aanzienlijk minder last van osteoporose.

Samengevat

Het moge duidelijk zijn dat dansen goed voor je is op lange en korte termijn. Dansen komt in vele vormen en verschijningen. If you can dance like there is nobody on the dancefloor, you can dance. Geniet er lekker van als je aan het dansen bent en laat niemand je gek maken. Wellicht delen wij ooit een keer een dansvloer.

Dansen is goed voor je

0 Reacties

Reactie plaatsen

top tien

 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555

Laatste media