Nieuwe mensen leren kennen

Een nieuwe start maken

Nieuwe vrienden maken

Soms wil je, of ben je genoodzaakt, een nieuw start te maken in je leven. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van vrienden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een tijdlang een relatie hebben gehad, maar deze is helaas stuk gelopen. Het hebben van een relatie vergt tijd en gaat meestal ten koste van je vrienden. Je focust je op je partner en geeft hem of haar al je liefde en aandacht. Hierdoor blijft er weinig tijd, liefde en aandacht over voor je vrienden. Wanneer je relatie uit gaat, bestaat de kans dat je vriendenkring drastisch is geslonken, waardoor je genoodzaakt bent om nieuwe vrienden te zoeken.

 

Ontmoet nieuwe vrienden door Eventplaats

Is dit verhaal voor jou herkenbaar? Is je relatie uit gegaan, wil je een nieuwe start maken en ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Dan kan Eventplaats jou helpen. Eventplaats organiseert namelijk allemaal leuke events waar jij nieuwe vrienden kan maken. Bij Eventplaats is er voor iedereen een geschikt event. Ben je bijvoorbeeld een creatieveling dan kan je naar een van onze workshops, zoals de workshop schilderen. Of houd je meer van film en theater, dan kan je samen met andere Eventplaatsleden naar de bioscoop of theatervoorstelling gaan.

 

Tips om gemakkelijk nieuwe vrienden te maken

Eventplaats wil je graag helpen om nieuwe vrienden te maken. Zeker als je relatie is uit gegaan, kan het maken van nieuwe vrienden moeilijk zijn, omdat je zelfvertrouwen geschaad is. Onderstaande tips moet het maken van nieuwe vrienden gemakkelijker maken.

#1. Nieuwe vrienden vind je bij Eventplaats, dus zorg er als eerst voor dat je geregistreerd staat.

#2. Ga niet af op de persoonlijkheid van de ander. Persoonlijkheid speelt namelijk niet zo’n grote rol bij het maken van nieuwe vrienden. In de praktijk blijkt namelijk dat de persoonlijkheden van goede vrienden vaak helemaal niet zo veel op elkaar lijken. De klik ontstaat juist door de gemeenschappelijke kenmerken, als leeftijd, achtergrond, interesses en overtuigingen.

#3. Let op je non-verbale communicatie: straal positiviteit uit door te lachen en maak oogcontact.

#4. Begin met smalltalk, bijvoorbeeld over het event waar jullie samen zijn. Dit is namelijk jullie overeenkomst en daarom makkelijker om over te praten.

#5. Toon belangstelling voor de ander. Hij of zij zal dit waarderen, waardoor hij of zij ook belangstelling voor jou zal tonen.

#6. Weet wie jij bent of leer jezelf kennen. Het blijkt namelijk dat degene die wij aardig vinden meer te maken heeft met de eigenschappen die wij in onszelf waarderen. Zien we iets positief van onszelf geprojecteerd in de ander, dan vinden we die ander aardig. Leer jezelf kennen en maak daardoor gemakkelijker nieuwe vrienden.

 

Wil je meer tips of leuke verhalen, bekijk dan onze blog.